Goedkoop naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs staat natuurlijk altijd bekend als één van de mooiste pretparken die je maar kunt bezoeken in Europa. Als je de Efteling al groot vindt dan zal je in Disneyland Parijs echt met een open mond staan te kijken. Het park heeft een hele hoop te bieden, voor zowel jong en oud is het een prachtige plek vol met magie. Nu zit er alleen wel een groot nadeel aan Disneyland Parijs, dit is dat de prijzen normaal gesproken niet te betalen zijn. Wanneer je de volle prijs betaalt voor een bezoekje zal je toch wel even diep in je portemonnee moeten kijken. Je raadt het al, wij laten je vandaag de manieren zien waarop je toch goedkoop naar Disneyland Parijs kunt gaan

Tip 1: Ga in het laagseizoen

De zomer is een populaire periode om Disneyland Parijs te bezoeken. Dit lijkt natuurlijk leuk met het mooie weer en het hele park in volle glorie, maar het is niet de beste optie die voor je ligt. Wanneer je namelijk in de zomer gaat zijn de kaartjes een stuk duurder dan in de andere seizoenen. Een tip is dan ook om juist in het laagseizoen naar het park te gaan. Dit is dus buiten de zomer, buiten de kerstvakantie en al helemaal buiten de Franse schoolvakanties! Dit zorgt er niet alleen voor dat je veel geld kunt besparen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat het een stuk minder druk is. Zo kan je veel vaker jouw favoriete attracties bezoeken.

Het kasteel van Disneyland Parijs
Het kasteel van Disneyland Parijs

Tip 2: Zoek naar aanbiedingen

Mocht jij nou niet anders kunnen en zal je toch in de zomer moeten gaan dan is het verstandig om even goed te kijken of er bepaalde aanbiedingen bestaan. Het beste kan je even kijken op de officiële website van Disneyland Parijs of bij een reisorganisatie zoals OAD of TUI. Zij hebben nog wel eens een aanbieding waarbij je met kinderen gratis naar binnen kunt of waarbij je een fikse korting krijgt op jouw kaartjes.

Een andere optie die wij aanbevelen is om een los kaartje te kopen en apart je accommodatie te boeken. Zoek eerst voor een kaartje op het internet, deze zijn verkrijgbaar al vanaf €56,- per dag. Aan de kassa is dit namelijk al €104,- per dag. Een aardig verschil. Ook raden wij aan om een kaartje te kopen voor ‘1 dag – 1 park’. De eerste reden is omdat deze kaartjes goedkoper zijn dan een kaartje voor 2 parken tegelijk op een dag. Ten tweede red je het niet om beide parken op één dag goed te bezoeken. En ten derde liggen de parken een stuk uit elkaar waardoor je niet constant heen en weer hoeft te lopen, wat al snel een half uur per loopje scheelt op een dag. Zo haal je het meeste uit je bezoek.

MINI toegangsticket 1 dag / 1 park

Tip 3: Eigen eten en drinken

Eten en drinken in Disneyland Parijs is vrij prijzig. Vroeger werd eigen eten weggegooid bij de controles van het park, tegenwoordig is dit niet meer. Je kunt nu dus alles meenemen wat je maar wilt. Op die manier kan je bijvoorbeeld eens gaan picknicken met je gezin in het park en bespaar je een hoop. Met name flesjes drinken en ontbijt/lunch zijn ‘money savers’ als je deze meeneemt.

Bonus Tip: In Disney Village heb je de McDonalds en de Vapianos die relatief goedkoop zijn.

Bonus Tip: Vul je flesje water bij de tapkraantjes in het park.

Tip 4: Verblijf buiten het park

Wil je goedkoop overnachten bij Disneyland Parijs? Boek een accommodatie nét buiten het park. Kies voor een hotel, AirBnB of camping buiten het park. Zoek voor een hotel op bijvoorbeeld Booking.com of Expedia. Voor €50,- per nacht heb je al een prima hotel kamer. AirBnB is ook een goede mogelijkheid. Voor €80,- per nacht heb je al een fijn appartement. Hou je van kamperen en zit het weer mee? Nét buiten het park kan je enkele handige campings vinden, deze liggen dicht bij de ingang en bieden zelfs vervoer naar het park. Voor €20,- per nacht kan je al met je tentje overnachten. Enkele voorbeelden van goede campings buiten het park: Camping Le Soleil de Crécy, Le Chene Gris of zoek via een organisatie zoals Vacanceselect of Vacansoleil.

Tip 5: Bekijk hoe je er komt

Parijs is niet al te ver weg, hierdoor is het dus goed mogelijk om met de auto naar het park te rijden. Wel moet je er rekening mee houden dat je in Frankrijk vaak moet betalen voor de tol, al liggen er niet zoveel tolpoortjes op de weg naar het park. De tolweg naar Parijs kost je €16,- per rit.  Je kunt natuurlijk ook het vliegtuig pakken, vlieg dan op Op Charles de Gaulle of Orly om zo snel mogelijk bij het park te komen. Zoek flexibel en vergelijk je vluchten op bijvoorbeeld Skyscanner en Kiwi.com en je kan aardig besparen op je vlucht.  Een andere optie zou met de bus zijn, Flixbus rijdt dagelijks naar Disneyland Parijs. Een kaartje is vanaf €18,99 te koop.

Tip 6: Slim parkeren vlakbij Disneyland Parijs

Wanneer je met de auto gaat moet je wel even goed kijken naar de parkeerplaatsen. Parkeren bij Disneyland Parijs kost je namelijk €30,- per dag. Een goede tip is om GRATIS te parkeren bij Shopping Center Val d’Europe, vervolgens pak je de metro en ben je binnen 2 minuten in het park. Lopen vanaf hier kan ook en duurt 25 minuten.

Mocht je een kort bezoek plannen zou je eventueel kort kunnen parkeren bij Parking Disney Village voor 4 euro per uur. Hou rekening dat dit natuurlijk oploopt als je lang parkeert.

Bonus Tip: Disney Hotel gasten mogen gratis parkeren bij de hotels van Disneyland Parijs.

Bonus Tip: Met sommige jaarkaarten kan je gratis parkeren op de grote parkeerplaats (normaal €30,-).

Walt Disney Studios Park
Walt Disney Studios Park

Extra Tip: Gebruik gratis de Fastpassen in het park

Zodra je binnen komt in het park kan je bij een aantal attracties een fastpass halen. Wij raden aan direct bij binnenkomst een Fastpass voor Big Thunder Mountain te halen, hier staat namelijk de hele dag door een lange wachtrij. Met een fastpass kan je op voorgenoemde tijden voor in de rij. Zodra je tijd voorbij is kan je weer een nieuwe halen bij een andere attractie zoals:

Disneyland Park

 • Peter Pan’s Flight
 • Indiana Jones et le Temple du Péril
 • Space Mountain Mission 2
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Star Tours

Walt Disney Studios Park

 • Rock’n’Roller Coaster starring Aerosmith
 • The Twilight Zone Tower of Terror
 • Flying Carpets over Agrabah
 • Ratatouille: The Adventure

Extra Tip: Download de Disneyland App

Download the Disneyland App, hiermee zie je wachttijden en speciale evenementen in de parken. Ideaal om je bezoek te plannen.

Extra Tip: Kies voor een jaarkaart

Als jij al zeker weet dat je het leuk vindt, of als je al wel vaker in Disneyland Parijs bent geweest dan zou je eens na moeten denken over de aanschaf van een jaarkaart. Voor €179,- kan je namelijk 150 dagen het park in. Wanneer je dus wat vaker gaat zal je hiermee erg veel geld kunnen besparen. Je hebt 4 verschillende jaarkaarten, met de wat duurdere versie (de Magic Flex voor €259,-) mag je al 300 dagen per jaar beide parken in en heb je gratis parkeren op de grote parkeerplaats.

Note: Wel rekening houden dat je met de goedkoopste van €179,- niet de dag na aanschaf de parken in mag. Je kan deze dus wel kopen en dezelfde dag het park in, maar de volgende dag niet.

Jaarkaart Disneyland Parijs

Extra Tip: Scenario Goedkoop naar Disneyland Parijs

Boek een hotelletje op Booking.com en koop online je dag kaart voor Disneyland. Vertrek donderdagochtend, bezoek in de middag Val d’Europe en Disney Village (beide gratis). Vrijdag de hele dag naar Disneyland en zaterdag nog een dagje Parijs om in de avond naar huis te gaan. De kosten voor 2 personen:

 • Benzine €120,- (heen en weer)
 • Tolweg: € 32,- (heen en weer)
 • Hotel: €100,- (2 nachten)
 • Ticket Disneyland: €56,- (online 1 dag / 1 park)
 • Parkeren: Gratis bij hotel of Val d’Europe
 • Metro kaartje: €1,80
 • Eigen eten en drinken mee
 • Totaal: €182,- p.p.

Je ziet wel dat het echt niet zo is dat Disneyland Parijs alleen te bezoeken is als je een hoop te besteden hebt. Door goed je ogen open te houden en door de aanbiedingen te bekijken zal je bij de aankoop van jouw kaartjes soms erg veel geld besparen. Dit maakt het dan ook een stuk makkelijker, leuker en goedkoper om dit bijzondere park toch nog eens met eigen ogen te zien. Het is een ware beleving, we kunnen het dan ook iedereen aanraden. De magie in het park straalt er vanaf! Wij hebben twee trips van onze gebruikers hieronder uitgelicht, die je direct zou kunnen boeken voor een reis naar Disneyland Parijs.

Airtrotter Disneyland Parijs     Airtrotter France roadtrip

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *