8-DAAGSE FLY&DRIVE ANDALUSIE

Nadat je de huurauto hebt opgehaald op de luchthaven van Malaga rijd je in zo’n twee uur naar de cortijo net buiten Granada. Een cortijo? Ja, een landelijk verblijf in het binnenland van Zuid-Spanje waar jij de komende drie nachten verblijft. In alle rust geniet je van de welverdiende vakantie in Spanje: aan het zwembad en op z’n tijd rijd je in vijftien minuten naar het centrum van Granada om door de smalle straatjes te slenteren. Eet je vanavond bij de cortijo of duik je een tapasbar in?

Arabische kruiden in je tapas en Arabische souvenirs in de smalle Spaanse straten. Het ene moment begeef jij je in Spanje en tien stappen verder waan jij je in Marokko. Granada heeft een eigen mix van Spanje en Arabië. Zo heeft ook het Alhambra haar eigen mix van stijlen – Moors en christelijk – en historische functies. Vandaag dompel jij onder in deze mix. Verdwaal in de Generalife tuinen en door de vele doorgangen die leiden naar fonteinen, mozaïekbogen, binnenplaatsen, zalen en kamers. Wij regelen de tickets voor je, waarmee je in een halve dag het paleis en de tuinen bezoekt.

De rest van de dag en ook morgen doe je waar jij zin in hebt. Wij vonden het fijn om de culturele toppers af te wisselen met wat rust. Je bent immers op vakantie en de Spaanse zon doet je dat beseffen. Zo geniet je bij de cortijo aan het zwembad of slenter nog meer door het stadscentrum en schuif aan voor tapas. Granada is de Arabische verrassing van je reis!